Lakásfelújításra gyorskölcsön? Egyszerűbb mint gondolnánk.

A lakásfelújítás egy szükséges dolog, amit bizonyos időközönként be kell iktatni az életünkbe. Most, hogy elérkezett a jó idő, nekiállhatunk a lakás kicsinosításának. Ám ez sokszor többe kerül mint gondolnánk, és előfordulhat, hogy a megtakarítás nem elég rá. Ha csak egy kevés hiányzik, akkor a gyorskölcsön a megoldás.

Hogyan juthatunk hozzá a gyorskölcsönhöz?

A gyorskölcsön tulajdonképpen egy személyi kölcsön. Bár a gyorskölcsön feltételei mások, a szabad felhasználáson nem változtattak így a tavaszi felújítás során bármire felhasználható.

Ennél a hitel fajtánál viszont van néhány eltérés, például:

  • akár pár óra alatt igényelhető
  • amennyiben a feltételeknek megfeleltünk akár helyben, készpénzben felvehető az összeg
  • az igényelhető összeg mértéke kissebb, néhányszázezer forint

Mivel a gyorskölcsön más kondíciókkal rendelkezik, ezért az igénylésnél is más szempontok alapján köthetjük meg a szerződést. Mivel az igényelt összeget helyben, azonnal felvehetjük a legfontosabb, hogy:

  • ne szerepeljünk a KHR listán
  • legalább 3 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkezni (figyelik, hogy felmondás vagy próbaidő alatt állunk-e)
  • rendelkezzünk munkáltatói igazolással
  • közüzemi számlákkal igazolni kell a fizetőképességet

Amit még érdemes tudni a gyorskölcsönről.

Mivel a hiteleknél mindig a hitelt adó bank szabja meg a feltételeket, fel kell készülni néhány nem szokványos feltételre. A gyorskölcsön rövid időtartamra szól, ezért a banknak biztosnak kell lennie, hogy a felvett összeget időben vissza tudjuk fizetni. Ezért elképzelhető, hogy csak akkor kapjuk meg a hitelt, ha a bevételünk elér egy bizonyos összeget.

Továbbá tudnunk kell, hogy a gyorskölcsön drágább mint egy személyi kölcsön és a szokásos havi törlesztés eltérhet, és heti felosztásban történik a visszafizetés.